10 Kasım 2011

Erkeklerin her yaşta kabusu: alışveriş!

Oğlum olacağını öğrenene kadar, eşim ve babam için yaptığım alışverişlerde hiç dikkat etmemişim: Erkek reyonlarında kıtlık var!

Kız çocuk kıyafetleri mağazanın 3/4ünden fazlasını kaplıyor. Erkek çocuklar için ise, neredeyse yerini bile zor bulduğum, mağazanın küçük bir köşesine sıkışmış 3-5 çeşit kıyafetten oluşan bir reyon! Kabus gibi... 20 çeşit kız bebek tulumu varken, erkekler için belki 3 çeşit.



İlk alışverişimize heyecanla gittiğimizde ilk 1 saat umutla birçok mağazaya girdim ve yüzüm düşmeye başlayınca, eşim kulağıma eğildi ve "artık beni anlıyormusun,bu alışveriş işi ne kadar zor bizim için gördün mü ?" dedi.

Hele ki kış aylarında alışveriş yapmaya çalışıyorsanız ama bebek yaza doğacaksa vay halinize! son aya kadar pek birşey almak mümkün olmuyor.
Oğlum 12 haziran doğumlu ama biz onu 20sinden sonra bekliyorduk. Tam yazın başı. Belli ki sıcaklar bastığında çocuk 15 günlük falan olacak diye düşünüyoruz. Ama el kadar çocuk ne kadar üşür, ne kadar sıcaklar, öldürseler kestiremiyorum.

Pamuklu zıbınlar, kısa kollu çıtçıtlı tulumlar, penye pijama takımları, penye bir battaniye, penye eldiven, çorap ve şapkalar aldık geldik. Hepsi bir karış. Minicik. Alırken satıcılar uyarıyor "etiketleri dursun, eğer bebeğe büyük veya küçük gelirse getirirsiniz değiştiririz, premature kıyafetleri de var.." (Ay allah korusun premature doğmasın diyoruz) 2-3 ay geçmesine rağmen değiştiririz diyor ya oh içimiz bir nebze rahatlıyor, zira bu kıyafetler benimkilerle aynı fiyata :))

Asıl probleme gelelim: mobilya! İnternette hangi linkte hangi model var artık ezberlemiştim, bir türlü karar veremiyorum ne renk ne tarz birşey istediğime.. Hani en güzeli en sıcağı en tatlısı olsun oğluma.. Büyüyünce desin ki annemler ne güzel oda hazırlamışlar diye sevsin istiyorum. Eşim diyor ki "bu kız çocuğu değil, dikkat etmez erkekler öyle şeylere, kale yapabileceği bir köşesi, saklanabileceği bir dolap arkası olsun yeter". Bütün hayallerim bir anda bu gerçekle yıkılıyor tabi :) Çocuklar oyun oynayabildikleri yerleri seviyorlar, doğru söylüyor eşim. Bir hayli kilometre yol yapıyor ve içimize sinen bir çocuk odası mobilyası siparişi verip geliyoruz evimize.

Daha alacak çok şey var, ayda 2-3 günü bu işe ayırmaya karar veriyorum yoksa birgünde bu kadar çok şey yapmak 6. aydan sonra bir hayli yorucu oluyor.

Hiç yorum yok: