24 Aralık 2011

Balıklı tarifler

Karan balığa hiç hayır demedi. 7-8 aylıktan itibaren mamalarına ilave ediyordum.

Şimdi Karan 18 ayını geçti ve balığı aşağıdaki şekillerde severek tüketiyor. Bir takım sebze ve ekmekle karıştırmamın en önemli sebebi ise gözden kaçan muhtemel bir kılçık olursa batmasını engellemek.



Balık-Patates

Haşlanmış patatesi püre haline getirip, kıyılmış maydonoz ve dereotuyla karıştırıyorum. Balığı ya buğulama ya da fırında ızgara pişiriyorum. Kılçıklarını iyice ayıklıyorum. Patates püresine biraz ekmekle beraber balığı karıştırıyorum. Buğulama suyundan da ilave ederek kıvamlandırabiliyorum. Çok az karabiber ekleyebiliriz.

Balık-Brokoli

Haşlanmış brokoliyi çatalla ezerek, temizlenmiş balıkla karıştırıyorum. Biraz ekmek ve zeytinyağı ilave edip kişniş veya kimyonla lezzetlendiriyorum.

Balık-Ekmek

Maydonoz, nane, yeşil soğanın yeşil yaprakları, dereotunu çok ince kıyarak bir salata yapıyorum. Ekmekleri ufalıyorum. Temizlenmiş balık etini henüz sıcakken salata ve ekmekle karıştırıyorum. Balığın buğulama suyundan da ilave ediyorum. Sıcaklıkla salata yumuşuyor ve yeşilliklerin damağa yapışmasını minimize etmiş oluyorum. Hafif limon sıkıp baharatlandırıyorum.


Miniklere yarasın :-)

Hiç yorum yok: