9 Ocak 2013

Bebekler için Elma tatlısı

Aslında bu tatlıyı dadısı Karan için dün yaptı ilk defa. Yani öncelikle bu benim değil onun tarifi :)Ancak eminim ki 1 yaş civarındaki bebekler de bayılacaktır. Çok sağlıklı, yumuşak ve lezzetli. Bence yaparken kendinizi de hesaba katın çünkü gerçekten bütün ev mis gibi kokacak.



Karan elma çok sever, ek besinler başladığından beri her gün bir miktar tüketir, son 1 yıldır ise çeşitli şekillerde her gün en az yarım elma yer. Bebekken dişleri geç çıkan oğluma sert geldiği için hafifçe  buharda haşlayarak yumuşatır yedirirdim. Ancak büyüdükçe tabi haşlamadık ve 1-2 dilimden sonra canı sıkılıp yemeği bırakıyordu.

Sulu ve tatlı elma almaya dikkat ederim, o nedenle bu tarif de golden denen sarı elmalarla çok güzel oldu.

Aslında çok basit: elmaları 7-8 dilime bölüyoruz. Kabuklarını soymuyoruz. Tepsiye dizip üzerine tarçın serpiyoruz. Hafif pembeleşip yumuşayana kadar fırında pişiriyoruz. Hepsi bu.
Bir ara fotoğrafını da ekleyeceğim. Karan bugün 2 elma yedi bu şekilde. Kabuklarını bile hem de!

Tahminimce armut da çok güzel olacaktır. Denersem yazıya ilave ederim.

Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok: