Karan 2 yaşını doldurduğundan beri inanılmaz derecede yemek seçmeye başladı. Tabağa bakıyor beğenmezse hayatta yemiyor.
İşin zor tarafı diyelim ki üç sefer beğenmediği bir yemeği dördüncü seferde beğenebiliyor. Yani sabırla denemeye devam. Ne zaman ne yiyeceği belli olmuyor.
Bu zorlu dönemde sevdiği şeylerden kombinler yapmaya ve denemeye çalışırken çok güzel bir çorba çıktı ortaya :) biz de bayıldık açıkçası, en özel misafirlerinize bile yapabilirsiniz, acayip gurme bir tarif veriyorum, hazır mısınız..
malzemeler:
1 kase dolusu taze mantar-ince dilimlenmiş
1 adet havuç-minik dilimler halinde
1 kabak-havuç gibi minik minik kesilecek
4-5 adet kurutulmuş domates-minik kesilmiş
1 yemek kaşığı un
yarım çay kaşığı safran
yarım çay kaşığı kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 litre kadar su
yeteri kadar tuz
Tencerede tereyağını erittikten sonra, 3-4 dakika havuçları kavurup, ardından sırasıyla kabak, kuru domates ve en son mantarları 1-2 dakika ara ile ilave edip karıştırmaya ve kavurmaya devam ediyoruz. Her sebze kendi suyunu da saldığı için kavurma süresi, suyun uçmasıyla sona ermeli ve ardından diğer sebze ilave edilmeli.
Ardından kaynamış sıcak suyu da katıp 1-2 dakika kaynadıktan sonra; başka bir kasede un ve yarım bardak soğuk suyu, topaklı un taneleri kalmayana kadar çırpıp, kaynamakta olan çorbaya ilave ediyoruz. Bu noktadan itibaren tencere yeniden kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar bekliyoruz. Ardından sebzeler muhtemelen yeteri kadar pişmiş oluyor. Siz yine de bir iki taneyi tadıp kontrol edebilirsiniz. Un sayesinde hafif koyulmuş çorbaya, safran, tuz ve fesleğeni de kattıktan sonra 3-5 dakika daha kaynatıp, altını kapatabiliriz. Safran ve fesleğen kokusu tüm evi sarmış oluyor, kokusunu duyup, kıvamını gördükten sonra, bu çorbadan hemen yemek isteyeceksiniz eminimki..
Afiyet olsuuuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder