21 Aralık 2013

Çocuksuz Arkadaşlara Sevgilerle..

Öncelikle belirtmek istediğim birşey var ki, o da, biz çocuğumuz olmadan önce sizi ne kadar seviyorsak, hala o kadar seviyoruz ve bizi sevmeye devam ettiğiniz için harikasınız bence!!

Ha bu arada, bizden sonra çocuk sahibi olan küçük çocuklu/bebekli arkadaşları tenzih ederim :) Onlar sağolsunlar bu konuda oldukça aydınlandılar :) Zaten dede - torun geğiği vardır bu noktada net!



Muhabbetimizin günde 250 kere "anneaaa" diye bir çığlıkla bölünmesi bizce de çok can sıkıcı.
Biz sadece dayanmak zorunda olduğumuz için, sizin lafınızın en can alıcı kısmında bile, "can sıkıcı" bir bölünme değilmiş gibi gülümseyerek çocuğumuza dönüp "efendim hayatım?" diyebiliyoruz. Bu sizi sallamadığımızdan ötürü değil. Bir mecburiyet. Bir hayal: olur ha, bu tavır ile sonraki bir on - on beş dakika bölünmeme ihtimali umudu..

Çocuk sesini duymayın.. Öğrenilebilen birşey bu. Onu değil bizi dinlemeye odaklanabilirseniz, hepimiz için daha iyi olabilir mesela :)

Biz yıllardır bu çocuk aksam 21.00 olmadan uyuya kalacak diye o kadar umutlu ve pozitifiz ki, siz çocuksuzlarla bir aradayken neden gece yarısına kadar oturduğunu inanın biz de hala anlamış değiliz. Ve mümkünse aksam 20.00de uyuyakalmasını aslında sizden daha çok diliyoruz.

Sizin evinizdeyken sizin için değerli, önemli ne varsa ortadan kaldırmanız hepimiz için en sağlıklısı. Biz kırılan dökülen bozulana karşı artık ayarsızız. Dostluğumuzun uzun ömrü için lütfen değerli eşyalarınızı sakınıp koruyunuz. Ola ki kazara çocuğun eline geçerse, her türlü çemkirmeniz serbest! Asla alınmaz bozulmayız. Kaş göz çatın, kükreyin ! Verin dersini cücenin!

Birgün sizin de çocuğunuz olacağına inanıyorsanız ve istiyorsanız, mümkünse 3 beyazdan sakınınız: beyaz halı, beyaz koltuk, beyaz lake mobilya.

Süpersonik sofralarınızda, hevesle sunum yapın tamam ama tuzluk peçete amerikan servis sağlığı kuşkuludur. Çocuklu bir misafir ile asla mükemmeli beklemeyin derim.
Ay zaten biz misafirmiyiz ayol..

Çocukları incelerseniz, ince detaylarında komik, doğal, neşeli ve samimidir. Alemin kedisine köpeğine gösterdiğiniz anlayışı fazlasıyla hakederler, dikkat ederseniz eminim siz de hak verirsiniz.

Kakası/çişi gelen çocuk en acil konudur. O sırada elimizdeki oje kurumamış olsa bile..

"Çocuklu kadın anca gelir" demeyin,  biz genelde erkenden uyandığımız için herşey erkenden bitiyor, pek gecikmiyoruz. Bekletilince öyle  havaya girebiliriz, bırakın tadını çıkaralım..

Bizi hala sevmenizden ve yorucu ortamımıza katlanmanızdan çok mutluyuz gerçekten bak..

Çocukla evden çıkmak, bir başka evin altını üstüne getirememek, getirince üzülmek vb.  o kadar karmaşık ki, en iyisi bu çocuk ergenliğe gelene kadar siz 10 kere gelin, biz size 5 gelelim..  Sizin de oyun çağındaki çocuğunuz olduğunda cümleten mutlu mesut olacağız ve dengi dengine dağılacağız zaten!

Dip not 1: çocuk sahibi olana kadar kral sizsiniz, uyumadan yorulmadan gık demeden hayatın tadını çıkarın bence!


Dip not 2: Çocuğumuz yokken biz de sizin gibiydik.. çok özledik..

Şaka bir yana, iyi ki varsınız, bence böyle de güzeliz yani..

Hiç yorum yok: