2 Haziran 2014

İkinci Çocuk mu Bungee Jumping mi?

"Bungee jumping : bireylerin yüksek bir yerden (örneğin bir köprü) aşağıya atladıkları ve esnek bir halatla yukarı çekildikleri, heyecan verici bir etkinliktir. Çoğunluğun adrenalin hücumunun doruğu olarak tanımladığı bu etkinlik, neredeyse sadece eğlence için yapılır; nadiren bir müsabaka sporudur."




İlk defa anne-baba olmaya karar vermek zordur. Acaba hazır mıyım, hazır mıyız? Doğum, bakım, büyütme vs nasıldır, nasıl olur, kaç paraya olur vesaire.. Evlendikten sonraki 1-2 sene içinde alınan bu karar, eğer gelinimiz yaşça gençse ve doğurganlık riski yoksa 2-3 seneden sonra anca verilir.

Aynı işe yeniden kalkışmak ise uzun metrajlı dramatik bir film.

Kadının yaş sınırları sonuna kadar zorlanır. "Ohooo bak Angelina kaç yaşında hala doğuruyor pıt diye!" Angelina gibi günde 2 saat spor yapmıyoruz ve yanımızda 3 büyük 4 küçük asistan ayrıca hesabımızda milyon dolarlar yok! ama ondan yaşça 3-5 sene genciz; oooh çatla Angelina!!

Ekonomik duruma makul değerlendirme yapamazsın, her yandan ayrı gaz gelir, "aman nolcak biri de bir beşi de bir" manalı sözler, deyimler, atasözleri çok teşvik edici gerçekten.. otellerin, okulların promosyonları falan ne cazip gelir "ay 2 ne be 4 doğurmazsam ben!" dedirtir!

İçten içe çooooooook istesen de bilirsin:

-en az 2 sene yoksun
-en az 2 sene uyumayacaksın
-en az 3-4 sene tırnak yersin
bla bla bla..

Kozasını 1-2 günde yırtana kadar paralanan tırtıl çekil sen kenara bi kere! bir anne o süreci 2-3 sene de anca atlatıyor ve sonucunda senin gibi kakara kikiri bir kelebek olmuyor yani.. +20kg ile, damar çatlakları, varisler, yoluk yoluk saçlar, ve tamamen tımarhanelik olarak çıkıyor o kozadan..

Ama o da ne! Aklını oynattığı her halinden belli kadın daha 6 aylık bebeğini emzirirken "çok tatlı bu be, kız insan böyle olcanı bilse 2 değil 5 tane doğurmaz mı ama kader utansın !" derken bulmasın mı kendini!

Ben bungee jumping falan hiç yapmadım, ama bi aqua parka gidince aralıksız 45 kere kayabiliyorum. "Son son, hadi bi kere daha kayalım" diye diye bacaklarım titrese de o 150 basamağı çıkıp kayabiliyorum. Valla bak..


Hiç yorum yok: